Promopuzzel
Postbus 9105
1180 MC Amstelveen
The Netherlands
Tel. +31(0)20 345 28 24
info@promopuzzel.nl

Informatie aanvraag folrmulier - contact
 
Aan welke specificaties moet de vormgeving voldoen?
 

De kwaliteit van het uiteindelijke product
Om goed drukwerk te kunnen maken hebben we goede bestanden nodig, die bedoeld zijn voor het maken van drukwerk. Zo is bijvoorbeeld de resolutie van foto's die er op het internet mooi uitzien, voor het maken van mooi drukwerk vaak niet hoog genoeg. En met bijvoorbeeld een word-document kunnen we niet drukken. Zo zijn er tal van zaken waarmee rekening gehouden moet worden om goed drukwerk te maken.

We adviseren dan ook om, als u weinig ervaring heeft met het maken van drukwerk bestanden, de opmaak door ons te laten uitvoeren. Natuurlijk worden daar wat kosten voor in rekening gebracht maar het neemt u werk uit handen en het resultaat is altijd goed. U kunt ons losse foto's, teksten, logo's e.d. toesturen. Onze ervaren professionele vormgever maakt dan, uitgaande van uw aanwijzingen, een voorstel waarop u uw opmerkingen kunt geven. Pas als het ontwerp helemaal naar wens is, gaan we drukken.

In dat geval zijn er wel beperkte opmaakkosten. De door Promopuzzel gehanteerde tarieven liggen lager dan die van een vormgevingsstudio maar hoe hoog de opmaakkosten zijn is afhankelijk van uw wensen. In ieder geval geven we u vooraf de totale kosten door zodat u nooit voor financiele verrassingen komt te staan.

Zelf bestanden aanleveren
Voor onze speelkaarten, legpuzzels, memospellen en andere spellen willen we graag pdf bestanden krijgen waarbij rekening gehouden is met de volgende specificaties:

Opmaak voor full-colour drukwerk bij voorkeur aanleveren in CMYK. Een computer beeldscherm werkt met 3 kleuren licht: RGB. Drukwerk wordt gedrukt met 4 kleuren inkt: cyaan/magenta/yellow/black. Als u een opmaak in RGB aanlevert moet dit worden omgebouwd naar CMYK waarbij kleurwijzigingen kunnen optreden. Om onaangename verrassingen te voorkomen is het beter de kleuren zelf om te bouwen naar vier-kleurendruk/full-colour/CMYK.

Hoge resolutie. Alle foto's e.d. bij voorkeur aanleveren op een resolutie van minimaal 300 pdi. Dus een afbeelding van 105 mm (ca 4 inch) breed en 148 mm (ca 6 inch) hoog, is minimaal 1200 pixels breed en 1600 pixels hoog. Als de resolutie te laag is ontstaat een 'schaakbord'patroon in de foto's en lijnen worden schokkerig, 'trappetje'.

Voorbeeld hoe de resolutie (aantal pixels per inch)  van een foto bij het drukken van invloed is op de detailering.

Een hogere resolutie geeft meer detaillering.

Compressie en kwaliteit.
Sommige bestandsformaten (EPS, TIF) zijn ongecomprimeerd. Die kwaliteit is altijd optimaal. Sommige bestandsformaten (bijvoorbeeld GIF) kennen slechts een beperkt aanta kleuren. Bij andere types (bijv. JPG) wordt de bestandgrootte iedere keer als het bestand wordt bewaard, verkleind/gecomprimeerd door details uit het bestand te verwijderen. Het bestand wordt kleiner (soms wel 10 keer zo klein als een vergelijkbaar EPS bestand) maar ook slechter. Daarom is het goed bij JPG bestanden op de hoogst mogelijke kwaliteit te bewaren.

Voorbeeld hoe de compressie van bestanden bij het drukken van invloed is op de kwaliteit en detailering.

Het type bestand is van invloed op de kwaliteit van de bedrukking.

Fonts in 'outline'.
Er bestaan duizenden lettertypes en er worden elke dag nieuwe lettertyes bedacht. Om te voorkomen dat er problemen met een gebruikt lettertype ontstaan is het het beste om de letter-fonts om te zetten naar outline.

Opmaakspecificaties
Als u de drukwerk bestanden voor bedrukte speelkaarten, bedrukte legpuzzels, bedrukte memo-spellen of andere spellen zelf opmaakt (of door uw eigen communicatieafdeling of vormgeversbureau laten maken) dan zijn er geen bijkomende kosten. We zenden u graag onze opmaakspecificaties en de benodigde bestanden zoals stansmestekeningen toe.

Geïnteresseerd?
Als u meer wilt weten over de producten van Promopuzzel, dan kunt ons telefonisch benaderen (020-345 28 24), het informatieformulier invullen of een mail sturen aan: info@promopuzzel.nl.